Youtube canlı yayın nasıl yapılır ? [VİDEO]


Evet arkadaşlar bu yazımızda sizlere şu sıralar popüler olan youtube'den canlı yayın yapmayı video'lu şekilde paylaşayım dedim.

Video bize ait değildir. Afgan Rasulov Hocamız tarafından çekilmiştir. Teşekkürler :)

HD olarak izleyiniz.8)


Open Broadcaster Software YouTube Canlı Yayın nasıl aktif edilir. Kullandığım ayarlar hangileridir. Umarım eğitimden memnun kalırsınız. İyi seyirler.

Open Broadcaster Software Nedir? 

Open Broadcaster Software ya da Türkçe olarak tercüme edersek açık kaynak koduna sahip canlı yayın video programı. Bu program aslında YouTube ya da Twitch üzerinden canlı yayın yapan kişileri dikkate alınarak yapılmıştır. Public domain yani açık kaynak olması programın ücretsiz olması anlamına geliyor.

Şu an eminim birçok kişi ücretsiz program olduğu için biraz tedirgin olabilirler. Ancak nasıl kullanmanız gerektiğini tam anlamıyla öğrendikten sonra bu programı çok seveceksiniz ve farkında olmadan sizin saatler içerisinde yaptığınız işlemlerin artık dakikalar içerisinde bitireceksin.

Open Broadcaster Software Kullanımı

Pcderslerim ekibi birazcız bu programı alışılmışın dışında kullanıyor. Bilgisayarımızın hızının yavaş olmasına rağmen bu programı tam performansında ve kaliteli kaybı olmadan sadece kayıt etme programı değil aynı zamanda canlı kurgu programı olarak kullanıyoruz.

Open Broadcaster Software Programında Canlı Kurgu Nedir?

Herhangi bir eğitimimizi izlediğinizde açılan pencere (Intro), videonun alt kısmında gelen sosyal iconlar (Lowerthird) ya da video arasındaki geçişler (Transitions) işte normalde bu işlemlerin hepsi video kayıt yapıldıktan sonra pahalı kurgu programlarında yapılıyor. Ancak pcderslerim farklı çözümler aradı ve birçok yeni teknikler geliştirdi.

Bu tekniklerin her birisinden bu eğitim serisi içerisinde bahsedeceğiz. Şimdiden Open Broadcaster Software programını indirebilirsin.

Open Broadcaster Software İndir

Open Broadcaster Software programını gogıl'dan aratarak indirebilirsiniz ;) (bkz.)

Google+: http://plus.google.com/+afganrasulov (Önerilir)
Facebook: https://www.facebook.com/pcderslerim
Twitter: https://twitter.com/pcderslerim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız