Bloglar da yapılan hatalar ve eksiklikler


Blog sitesi olan birçok kişinin istediği şeylerden biri de blog yazarak para kazanmaktır. Birçoğumuz bu para kazanma isteğinden dolayı Google amcanın Adsense kolunu araç olarak kullanmak istiyoruz. Adsense politikalarına uygun içerikler ve bloglar kurarak yolumuza devam ediyoruz. Fakat bu işe kalkışanlardan sadece bazıları bu işten ekmek yiyebiliyor. Diğerleri ise bu işte başarısız oluyorlar. Üstelik sadece bir defaya mahsus bir başarısızlıkta değil bu. Sürekli deniyorlar ve sürekli hüsrana uğruyorlar. Çünkü her denemelerinde blog siteleri para kazandıracak bir yerlere gelmemiş oluyor. Peki blog yazarlığında hangi hataları yaptığımız için kazanamıyoruz ? Blog yazarlığında yapılan birçok hatayı sizin için başlıklar halinde sıraladım. Umarım yararlı olur ve bu hataları tekrar etmeyerek sizde blog sitenizden para kazanabilirsiniz.

İçerikten Çok Temaya Yoğunlaşmak

Bu hataya daha çok blog yazarlığında yeni olanlar düşmektedir. Bloglarının içeriğinden çok sürekli temalarıyla ilgilenirler. İçeriğe fazla yoğunlaşamadıkları için kaybederler. Aslında blog yazarlığında önemli olan içeriktir. Çünkü bir internet kullanıcısının blogda vakit geçirmesini sağlayabilmek için blogumuzda ki içeriğin sağlam olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra bloglarındaki temalarla sürekli oynayan blog yazarları Google amcada ki yerlerini tam olarak oturtamıyorlar. Çünkü temanın tamamı ya da kodları sürekli değiştiğinde Google amcanın sitedeki içerikleri algılama şeklide değişiyor ve bu durum işleri zora sokuyor. 2.sayfamızdan devam edelim..


[next] Yararlı Olmak Amacıyla Değil, Hit Çekmek Amacıyla Yazmak

Blog yazarlığında yaptığımız en büyük hatalardan bir tanesi de budur. Blogumuza ekleyeceğimiz içerikleri daha çok hit getirmesi amacıyla yazıyoruz ve yararlı olmamız gerektiğini unutuyoruz. Aslında yararlı bir blog sitesine sahip olmak hitli bir blog sitesine sahip olmaktan iyidir. Çünkü sizin yararlı paylaşımlar yaptığınızı gören bir internet kullanıcısı diğer yazılarınıza da göz atmak isteyecek ve blog sitenizi takip edecektir. Bunun aksine hit getirmek amaçlı yazılmış bir yazıyı okuyan bir kullanıcı içerikteki birçok eksikliği fark edecek ve içeriğin sırf yazılmak için yazılmış olduğunu anlayacaktır. Bu durumda ne blog sitenizdeki diğer içerikleri okumak isteyecektir ne de sitenize daha sonra bir daha göz atacaktır.

Blog sitelerimize içerik eklerken yararlı şeyler eklemeliyiz. Hit çeken yazı aynı zamanda yararlı bir yazı olmaz mı ? Tabi ki olur fakat bir hit çekmek için yazmak var bir de yararlı olması için yazmak var. Tahmin edersiniz ki yararlı olmak niyetiyle yazılan bir yazı daha fazla ayrıntıya girer ve blog sitemize gelen kullanıcıyı memnun eder. Bunun yanı sıra ayrıntıya fazla girdiğimiz için internet kullanıcısının sitemizde daha fazla vakit geçirmesini sağlarız. Dolayısıyla Google amcanın Adsense kolundan daha fazla para kazanırız. Umarım farkı anlatabilmişimdir.

Hit Çekmek İçin Fazla Ama Yararsız Yazı Girmek

Çoğu kişi blog sitesinin hitini arttırabilmek için günlük birden fazla yazı giriyor. Fakat bu yazıların hiç biri yararlı olmuyor çünkü çok yazı girmek için yazdıkları yazının üzerinde fazla durmayıp yazmak için yazıyorlar. Bu durumda sitenize giren internet kullanıcısı hemen çıkıyor ve Google amcanın gözündeki yeriniz aşağılara düşüyor. Blog sitenizde geçirilen süre Google amca için önemli bir faktördür. Günlük beş yazı girmek yerine bir yazı girin ama o yazıyı yazmak için yazmayın. Araştırın ve yararlı bilgiler sunun. Böylece Google amca blog sitenizi sevecektir.

Sürekli Yeni Blog Sitesi Açmak

Yazdığımız bir blog sitesinde, yazılarımıza Google'dan okuyucu gelmediğinde yani yazılarımızın tutmadığını gördüğümüzde aklımıza hemen yeni bir blog açıp en baştan başlamak geliyor. Çünkü o blogun tutmadığını düşünüyoruz. Aslında blog sitemiz değil, blog sitemizin içeriği tutmuyor. Bu noktada yeni bir blog sitesi açmak yerine içeriğimizi zenginleştirmemiz daha faydalı olacaktır. Çünkü her açtığımız blog sitesine emek veriyoruz ve Google amca bu emeğin karşılığını illaki verecektir. Dolayısıyla yeni bloglar açıp baştan denemek yerine hit getirebilecek içeriği nereden bulabileceğinizi düşünmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

Bunun yanı sıra yeni bir tema gördüğümüzde ve o tema hoşumuza gittiğinde yeni bir blog sitesi açıp bu temayı kullanıyoruz. Bir süre sonra tema hoşumuza gittiği için o blog sitesinde yazmaya devam ediyoruz. Hal böyle olunca diğer blog sitemiz bir köşede duruyor ve yeni blog sitemizden yazmaya devam ediyoruz. Böyle yapmak size kaybettirir. Açtığınız bir blog sitesinde yazmaya devam edin. Başka bir blog açma düşünceniz bile olmasın. Çünkü bu şekilde sürekli vakit kaybetmiş olursunuz. Diğer taraftan yazdığınız sadece bir blog sitesine yoğunlaşmak size her zaman kazandırır çünkü yazılarınıza gelen internet kullanıcılarına göre daha fazla hiti nereden alabileceğinizi az çok kestirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız