Facebook sayfa beğenisi nasıl arttırılır ? [Organik]


Facebook artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Güncel hayatta sürekli Facebook aracılığı ile arkadaşlarımızla etkileşim içindeyiz. Facebook kullanıcısı olan bazı insanlar kendi sayfalarını açarak ve arkadaşlarına bu sayfaları beğendirerek sayfalarının beğeni sayısını arttırıyorlar. Kimileri bunu para için yapıyor kimileri ise keyif aldığı için. Sizlere Facebook sayfalarınızın beğeni sayısını nasıl arttırabileceğinizi anlatacağım.

Facebook Sayfa Beğenisi Nasıl Arttırılır ?

Facebook sayfa beğenisini arttırmanın birçok yöntemi vardır. Bu yöntemleri başlıklar halinde sıralayacağım.
Sıraladığım bu yöntemleri uygulayarak Facebook sayfanızın beğenisini kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

Etiketleme Yöntemiyle Sayfa Beğenisi Arttırma

Facebook sayfanızda paylaştığınız şeylere arkadaşlarınızı etiketlediğiniz zaman sayfanızda paylaştığınız şey arkadaşlarınızın duvarında çıkacaktır. Böylece arkadaşlarınızın arkadaş listesindeki insanlar da o paylaşımı göreceklerdir. Arkadaşlarınızın arkadaşları sayfanızda paylaştığınız şeyin kalitesine göre sayfanızı beğeneceklerdir. Yani eğer sayfanız kimin ilgi alanına giriyorsa sayfanızı o beğenecektir. Bu da doğal yollarla kaliteli ve aktif üye anlamına gelir.

Bu yöntemle sayfa beğeninizi arttırmak istiyorsanız arkadaş sayınızın fazla olması size avantaj sağlar. Çünkü ne kadar çok arkadaşınızı sayfanızdaki paylaşıma etiketlerseniz o kadar çok arkadaşlarınızın arkadaşları bunu arkadaşlarınızın duvarında görecektir. 2.sayfamızdan devam edelim..

[next] Ask.fm Profillerine Link Atarak Sayfa Beğenisi Arttırma

Bu yöntem oldukça basit bir yöntemdir. Birçok kişinin bildiği bir site olan ask.fm aracılığı ile rastgele profillere Facebook sayfanızın linkini yazıp, sonuna "Sence bu sayfa güzel mi ?" vb. şeyler ekleyerek soru şeklinde soracaksınız. Genelde insanlar bu tür soruları olumlu yanıtladıkları için hem ask.fm profilinin sahibi sayfanızı beğenecektir hem de ask.fm hesabının sahibine soru sormak amacıyla girenler cevabı gördükten sonra sayfanızı beğenecektir.

Bunu her gün düzenli olarak yaparsanız bir süre sonra sayfanızın üye sayısı fazlasıyla artmaya başlayacaktır. Hemde üyeleriniz son derece aktif ve doğal yollardan gelen üyeler olacaktır.

Facebook Profilinde Paylaşım Yaparak Sayfa Beğenisi Arttırma

Arkadaş sayınızın yüksek olduğu herhangi bir Facebook profilinden sayfanızda paylaştıklarınızı düzenli olarak paylaşırsanız sizin paylaştığınız şeyi arkadaşlarınızda görecektir ve onlarda paylaşacaktır. Böylece her paylaşımda arkadaşlarınıza da paylaşım yaptırmış olacaksınız. Sizin profilinizden paylaşımınızı gören arkadaşlarınız bir süre sonra bu paylaşımların kaynağını yani sayfanızı bulup onu beğeneceklerdir. Böylece hem arkadaş olduğunuz kişi sayfanızı beğenecektir hem de sizin paylaştığınızı paylaşan herhangi bir arkadaşınızın arkadaş listesinde sayfanızın reklamını yapmış olacaksınız. Dolayısıyla paylaşımın kalitesine göre ya da insanların ilgi alanına göre bir süre sonra sayfanızın üye sayısı artmaya başlayacaktır.

Bu yöntemden çok iyi verim almanız için birden çok profilinizin olması ve bu profillerin arkadaş sayısının oldukça fazla olması gerekmektedir.

Büyük Sayfaların Paylaşımlarına Yorum Atarak Sayfa Beğenisi Arttırma

Öncelikle Facebook sayfanızı sayfanızın adıyla kullanmalısınız. Çünkü bu yöntemin işe yaraması için gerekli olan en temel nokta budur. Facebook sayfanızı sayfanızın adıyla kullanmaya başladıktan sonra Facebook'un büyük sayfalarında yani beğeni sayısı yüksek olan ve sürekli aktif olan sayfalarında dolaşarak paylaşımlara yorum atmalısınız. Facebook sayfanızı sayfanızın ismiyle kullandığınız için yorumunuz sayfanızın ismiyle ve linkiyle gidecektir. Böylece insanlar attığınız yorumla birlikte sayfanızın ismini görecektir. Eğer ilgilerini çekerse sayfanızı beğenmeye başlayacaklardır.

Bu yöntemi uygularken sayfanıza benzer paylaşımlar yapan büyük sayfalarda paylaşımlara yorum atarsanız daha çok verim alırsınız.

Not: Anlatımdan anlamadığınız yerleri yorum atarak sorun. Cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (buradan https://blogsamimi.blogspot.com/2015/10/facebook-sayfa-begenisi-nasil-arttirilir.html) facebook ile ilgili ufak bir bilgi notu ve http://www.sadeceon.com/Categories/online-pazarlama/facebook sayfamıza ait bir link paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Yusuf Yıldırım
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'mizi doğru kullanmaya dikkat edelim.

Yaptığımız yorumlar kişiliğimizin yansımasıdır..

Unutmayalım ki Herkes kendine yakışanı yapar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız