Blogger HTTPS SSL Sertifikası nasıl etkinleştirilir ?


Fark etmişsinizdir ki bloguma girince. Blog adresi kısmında 

HTTPS://blogsamimi.blogspot.com

yazmaktadır. HTTPS yazmasının amacı blogum için SSL Sertifikasını açmamdır. Sizde benim gibi blogunuz için SSL Sertifikasını açmak istiyorsanız, öyleyse yazıyı okumaya devam edin :)

SSL Sertifikası Nedir ?


SSL web sitesi ve kullanıcı arasında güvenliği artırır güvenli yuva katmanı anlamına gelir. Biz her gün çevrim içi formları, online alışveriş gibi şeyler yaparken web sunucuları bizim bilgilerimi korumak için SSL Sertifikası kullanır. Veri aktarımını korumak için biz güvenli bir bağlantı gerekir. Buda SSL ile sağlanır. 

Neden SSL Sertifikası Kullanılmalı ?


Arama motoru sıralamasında geldiğinde, Google HTTPS sitelerine HTTP sitelerinden daha fazla önem verir. Güvenli bir bağlantı olması, sitenizin güvenliğine önem vermek arama motarların iyi bir mesajdır :) Anladınız siz.


Blogger'da ÜCRETSİZ HTTPS SSL Sertifikası etkinleştirme


Temel SSL sertifikası her site için yaklaşık yılda  10 dolar gibi bir maliyettedir. Neyse ki, blogger kendi blogger kullanıcılarına ücretsiz SSL çözümü sunuyor. Yalnız burda dikkat etmeniz gereken bir husus var blogunuzun adresinde .blogspot.com uzantısı olmalıdır. Eğer ki blogger kullanıyorsanız ve özel alan adınız varsa ücret ödeyerek SSL sertifikası almalısınız..

1. HTTPS'yi aktifleştireceğimiz blog paneline giriyoruz.

2. Ayarlar > Temel > HTTPS Yönlendirmesi

3. HTTPS Yönlendirmesini HAYIR'dan EVET'e çeviriyoruz.


Artık blogunuz http:// üzerinden değilde https:// üzerinden girilebilecektir. Bir nevi google'nin ve kullanıcıların gözünde iyi bir blog konumundasınız. Bunun tadını çıkarın :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız