Hacker'ların gizemli dünyasi P1: Hacker Kimdir? Nasıl Hacker Olunur?


Evet arkadaşlar,

yeni bir yazı dizisi oluşturmaya karar verdim. Adı "Hacker'ların gizemli dünyası". Şimdilik P1 ile karşınızdayım hack konusunda bildiklerimi burada sizlere aktarmayı düşünüyorum. Dediğim gibi seri olarak devam edecek takip etmeyi unutmayın.. :)

Evet bildiğiniz gibi (belki bilmeyenlerinizde vardır :D) internet alemi dediğimiz şey büyük ve geniş çaplı bir dünya. Yani baa göre kuşkusuz olarak "internet = yeni dünya" diyebiliriz. Çünkü internette ayrı bir dünya var. İstediğimiz bilgiyi istediğimiz anda öğrenebiliriz. Çok uzağımdaki kişiyle mesajlaşabilir , görüntülü görüşebiliyoruz. Ve bunun gibi pek çok şey. Fakat biz bunları yaparken güvenliğimizi tehtid eden tehlikeleri biliyor muyuz ? 

HACKER KİMDİR ?

    Hacker’ler bilgisayar dünyasının dahi çocuklarıdır. Bilgisayarlar üzerinde olağanüstü bir yeteneğe ve sıra dışı bir zekâya sahip kişilerdir. Hacker'ler, şahsi bilgisayar gibi sistemlere, ağlara izinsiz giren kişilerdir. Hacker denilince herkesin aklına kötü kişilikler gelir ama durum pekte öyle değil. "İyi hacker'lar da var mı ?" derseniz. VAR. Hacker çeşitlerini başka bir makalede inceleyeceğiz.

NASIL HACKER OLUNUR ?

Öncelikle "hacker olma" terimi çok yanlıştır. Çünkü öyle ben hackerim demekle hacker olunmaz ki gençler arasında hacker olma konusu pek merak gören bir terimdir. Çoğu kişi kendini hacker zanneder ama öyle bir iki bilgi öğrenip etrafındaki kişilere artislik yapmakla hacker olunmaz. Bi kere hacker 'ler mütevaz insandır.  Eğer ki biri kalkıp ben hackerim derse bilin ki yüzde %90 hacker değildir. O bir lamerdir. ondan uzaklaşın. Lamer ne diye soracaksanız oraya da gelicem birazdan :D

Konumuza dönecek olursak ;

Ana madde: SABIR!
1. Bir işletim sisteminde uzman olun 
2. En az bir programlama dili öğrenin 
3. Tcp/Ip, Ethernet, FDDI gibi network teknolojilerini öğrenin. 
4. Exploitlerin nasıl çalıştığını öğrenin 
5. Lamer davranışlardan sakının.
6. Yazıları okuyun, çok soru sorun ve öğrenmekten vazgeçmeyin.
7. Hack platformların da takılın.
8. Bildiğiniz bilgiyi çevrenizdekilere öğretmekden çekinmeyin.
9.Denemekten çekinmyin. Deneyerek öğreneceksiniz.

LAMER NEDİR ?

Lamer, hack dünyasında, çocukça şeyler yapan veya başkalarını rahatsız eden, öğrendiği bir iki terimle hava atmaya çalışan, aslında hiç bir şey yapamayan kişilerdir.


SON SÖZLER:
Hack dünyasında herkese güvenmeyin. Hacker olucam diye Hack'ı yersiniz. Ava giderken avlanmayın! Her şeyi tamamıyla kavradıktan sonra deneme yanılma yoluna giriniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'mizi doğru kullanmaya dikkat edelim.

Yaptığımız yorumlar kişiliğimizin yansımasıdır..

Unutmayalım ki Herkes kendine yakışanı yapar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız